Restaurert Åndergamme

Nyretaurert Åndergamme Aug 2014
Nyretaurert Åndergamme Aug 2014, Foto: Ingve Birkeland

Forrige torsdag overnattet nasjonalparkforvalter i den nyrestaurerte Åndergammen. Den har blitt veldig fin og oppleves som ny. Det er Espen Prestbakmo og Bjørn Svanteson (Statskog) som har utført selve jobben.

Inne i Åndergammen

Nasjonalparkstyret har fått midler fra Miljødirektoratet/SNO til restaureringen. Det er Statskog som eier gammen og som er ansvarlig for ettersyn og vedlikehold.

Det er vedovn, to senger og plass til to personer på gulvet. Det er tidliger satt opp en utedo like bak gammen. I år er det bygget et vedskjul som nå er fylt opp med ved.

Det vil bli hengt opp regler for bruk, men foreløpig så er det snakk om å forlate gammen i en slik stand som du selv ønsker å komme til. Kost gulv og ta med søppel og personlige eiendeler. Har man overnattet en natt må man vike plassen dersom det kommer andre som ønsker å bruke gammen. Gammen er åpen.

Anbefaler alle til å ta turen innom og se på et historisk bygg som gjenspeiler bruken av nasjonalparken og gammel byggeskikk. Et døgn i gammen gir deg virkelig en fin opplevelse

 

 

Åndergammen 2

(Publisert:25.08.2014 Sist endret:08.02.2016)