/Images/Midtre_Nordland/Lahko np/Sandvatnet_Lahko__Foto__Tore_Veisetaune_Statskog_Fjelltjenesten.JPGFjellrev på Saltfjellet   Foto: Kristian Sivertsen Kvitbergvatnet med Kvitberget i bakgrunnen Foto: Hanne Etnestad Foto: Ole Petter RundhaugLemen  Foto: Ole Petter Rundhaug Bredek - Slåttemarklandskap i Saltfjellet-Svartisen nasjonalpark Foto: Ole Petter RundhaugStorlom  Foto: Gunnar RofstadNord Saulo og Balek Foto: Hanne Etnestad Foto: Hanne Etnestad

Midtre Nordland nasjonalparkstyre


Nyheter

Brukerundersøkelser

Nå har resultatene fra brukerundersøkelsene kommet! Dere finner de i fanen "publikasjoner og rapporter". Eller i lenken under.

(Publisert:16.05.2018)

Nasjonalparkkonferansen Velkommen Inn #2017

Velkommen inn! #2017 byr på kompetanse, inspirasjon og erfaringsutveksling. Sammen skal vi utforske og utfordre begrepet guiding som er hovedtema for årets konferanse.

(Publisert:06.11.2017)

Fylkesmannen påklager vedtak fattet av Midtre Nordland nasjonalparkstyre

Karstlandskap

Fylkesmannen i Nordland påklager vedtak av Midtre Nordland nasjonalparkstyre, der det er gitt dispensasjon til transport av varer og utstyr med ATV til hytte ved Nedre Naver.

(Publisert:17.03.2016 Sist endret:18.03.2016)

Høring av endring av vern i Saltfjellet-Svartisen

Bjøllåvasstua ved Nordre Bjøllåvatn

Det er nå utarbeidet forslag til endring av vernet i Saltfjellet-Svartisen nasjonalpark, samt skisse til forvaltningsplan. Ulike forslag til endring av verneforskrifter, vernetype og avgrensning foreligger. Høringsfristen er satt til 1. november 2015.  

(Publisert:12.06.2015)

Rago - en av de 10 beste i Europa

Litlverivassforsen i Rago nasjonalpark i Sørfold. Foto: Helge Lyngmoe / NRK

   Den engelske avisen the Guardian har kåret de ti beste nasjonalparkene i Europa «som du trolig aldri har hørt om». Her listes Rago opp som en av Europas flotteste nasjonalparker. Disse nasjonalparkene kan tilby ekstraordinært landskap og dyreliv – og langt færre turister enn kontinentets mer kjente parker, skriver The Guardian. "Rago er i seg selv er et spesielt imponerende skue. ...

(Publisert:31.03.2015)

Avgjørelse i klagesaker

Furu i Rago nasjonalpark

Midtre Nordland nasjonalparkstyre har i den senere tiden mottatt en rekke saker som har vært til klagebehandling hos klageinnstansen. Klageinnstansen har vært Klima og Miljødepartementet, men fra 23. januar 2015 ble klagebehandlingen overført til Miljødirektoratet.

(Publisert:26.02.2015)
Vis nyhetsarkiv