Åpning av innfallsport

Styreleder Mona Pedersen holder åpningstale
Styreleder Mona Pedersen holder åpningstale, Foto: Oddrun Skjemstad

På ettermiddagen tirsdag 16. august var det offisiell åpning av innfallporten til Nordkvaløya -Rebbenesøya landskapsvernområde

Mange fant veien til Mikkelvika for å være med på feiringa av at man har fått på plass dette tilbudet til lokalbefolkninga og tilreisende. Styreleder Mona Pedersen kuttet snora som ble holdt av Jan Lindrupsen og Viktor Strand. De to sistnevnte er representanter fra Karlsøy jeger- og fiskeforening som har hatt utallige dugnadtimer for å få anlegget på plass. Verneområdestyret er svært takknemlig for det gode samarbeidet vmed jeger og fisk.

Det er bygget to parkeringsplasser, den ene for båthengere og den andre for å parkere bilen mens man er ute på sjøen. På parkeringsplassen finner man informasjon om landskapsvernområdet og de omkringliggende naturreservatene. Det er også satt ut et benkesett, og det vil lages en bålplass ved benkesettet. Det er også støpt et båtutsett slik at man kan rygge båthengeren rett ned i sjøen. Dette gjør at øyene utefor blir tilgjengelig for flere. Verneområdestyret har også kjøpt ei kai som ligger i området. Denne letter av- og påstigning for passasjerer, samt lasting og lossing av utstyr som skal være med i båten. Veien ut til Mikkelvik er også opprustet i forbindelse med denne etableringen.

Verneområdestyret håper at anlegget vil være til glede og nytte for både lokalbefolkningen og tilreisende i mange år fremover.

Mange fant veien til Mikkelvik til åpninga

Styreleder Mona Pedersen klipper snora

 

(Publisert:18.08.2016 Sist endret:19.08.2016)