Til startsiden

Jubileum, gapahuk og konsert ved Treriksrøysa

Gapahuk transport til Treriksrøysa
Gapahuk transport til Treriksrøysa, Foto: Ben-Arne Sotkajærvi

Treriksrøysa gapahuk

I jubileumsåret kom det en Pasvik-gapahuk på plass ved Treriksrøysa i Øvre Pasvik nasjonalpark. Sammen med en ny bordbenk. Den 15. august blir det jubileumskonsert her.

Jubileumslogoer ØPN 50 år

Alle foto: Ben-Arne Sotkajærvi

Begge ble løftet inn med helikopter onsdag 22. juli og plassert med god assistanse av Grensekommisær og Grensevakta. Gapahuken er tegnet av Biotope og snekret av Ben-Arne Sotkajærvi. Bordbenken er av Vaggatem-typen og konstruert av Ben-Arne Sotkajærvi.

Treriksrøysa, bordbenk og gapahuk

 

Konsert 15.august på Treriksrøysa

15. august vil disse friluftsmøblene få sin ilddåp. Da inviterer Øvre Pasvik nasjonalparkstyre til gratiskonsert her i forbindelse med 50 års jubileet for Øvre Pasvik nasjonalpark. Beddari/Nilsen opptrer sammen med venner fra Russland og Finland.  Kanskje får vi høre sangen om  Inarijärvi? Les mer om konserten som starter kl. 14.00.

Husk at det er 5 km å vandre fra P-plassen ved Grensefoss til Treriksrøysa, langs turvegen i Øvre Pasvik landskapsvernområde. Se kartet under. Det anbefales å bruke vanntett fottøy, siden det er noen våte parti spesielt i starten.

NB. Av hensyn til smittevernet er det forhåndspåmelding til konserten med navn og telefonnummer, per e-post: ovre.pasvik@fylkesmannen.no

Velkommen!

Kart, turveg til Treriksrøysa

(Publisert:22.07.2020 Sist endret:23.07.2020)