Til startsiden

Nordlys over Ellenvann

Nordlys over Ellenvann
Nordlys over Ellenvann, Foto: Erik Lindseth

Foto: Erik Lindseth.

Dette fantastiske nordlysbildet ble tatt i september i Øvre Pasvik nasjonalpark på en tur arrangert av Sør-Varanger Turlag. Turlaget søkte, - og fikk tillatelse til denne organiserte padleturen, av Øvre Pasvik nasjonalparkstyre.

Les videre hva fotografen Erik Lindseth skriver om turen og bildet:

Nordlys over Ellenvann
20-22. september gjennomførte Sør-Varanger Turlag en padletur i Øvre Pasvik Nasjonalpark. Turen startet med oppmøte og overnatting ved Sortbrysttjern. Lørdag padlet vi helt til Grenseparvasshytta, der det ble lagt igjen ei ny hyttebok, før teltleir ble slått ved Ellensundet. Søndag returnerte vi til Sortbrysttjern og Kirkenes.

Det å oppleve nasjonalparkens eldorado av små holmer, øyer og nes fra en kajakk gir en helt annen opplevelse og stillhet enn hvis man beveger seg til fots. Nesten uten anstrengelse glir kajakken lydløst gjennom landskapet og man kan nyte turen.

Bildet er tatt sent kvelden 21.september 2013. Etter en dag med sol og shorts (i slutten av september!), fikk vi oppleve et flott nordlysspill over nasjonalparken. Her står står vi på Ellenneset og ser nordover.
Forholdene var perfekt med vannspeil og stjerneklar himmel, slik at både nordlys, landskap og stjernehimmel speiler seg i vannet

Teknisk info om bildet:
Panorama sammensatt av 6 bilder, der alle bildene er tatt med 5 sek@f2.8 ISO3200.
Fotograf er Erik Lindseth som har benyttet et Canon EOS 5D mark II, Canon EF 16-35 II og stativ.

(Publisert:17.12.2013)