Feireing - vi har fått fiber på Stabbursnes

Feiring av fiber
Feiring av fiber, Foto: Gry Ingebretsen

Fredag 2. september fikk vi første signalene inn på Stabbursnes. Endelig har vi fått fibertilknytning på Stabbursnes. Dette ble feiret med kake.

Stabbursnes Natuhus og Museum har hatt lav hastighet og meget ustabilt internett i lang tid. Dette har gitt utfordringer med å utføre de daglige arbeidsoppgavene for alle de ansatte som har kontor på Stabbursnes Naturhus og Museum. Det er med stor glede at vi kan meddele at vi endelig har fått fibertilknytning til Stabbursnes Naturhus og Museum.

Daglig leder Gry Ingebretsen startet prosessen med å samle inn penger til fiberutbygging ved å holde konsert med Mari Boine på Stabbursnes Naturhus og Museum. Utbyggingen av fibernettet kunne endelig bli realisert fordi vi fikk tildelt knutepunktsmidler fra Miljødirektoratet. Dette gjorde at InfraNord tok den økonomiske risikoen og startet utbyggingen på strekningen Kollvik-Stabbursnes. Dette gir et tilbud om fiber til alle de som bor mellom Kollvik og Stabbursnes.

Feiringen ble markert av Nils-Roger Pettersen (bredbåndsjef InfraNord), Oddbjørn Samuelsen (elverkssjef Repvåg kraftlag), Aina Borch (ordfører i Porsanger) og Bente Larssen (rådmann i Porsanger), Gry Ingebretsen (daglig leder av Stabbursnes Naturhus og Museum), Svein Ingebrigtsen (naturveileder), Ronny Wilhelmsen (Styreleder Stabbursdalen nasjonalparkstyre) og Karoline Salmila (nasjonalparkforvalter).