Nytt informasjonspunkt for Nasjonalparken under etablering i Varangerbotn

Utvendig sitteplass Gapahuk Varangerbotn
Utvendig sitteplass Gapahuk Varangerbotn, Foto: Geir Østereng

Varangerhalvøya Nasjonalparkstyre bygger nå et informasjonspunkt/ innfallsport ved siden av Varanger samiske museum i Varangerbotn i Unjárga/ Nesseby kommune. Her er det bygd en gapahuk. Her er innvendig bålsted med sitteplass på utsiden. Det blir informasjonstavler om Nasjonalparken på utsiden.

 

Punktet er en innfallsport til veifarende som skal videre ut på Varangerhalvøya. På stedet vil et stort kart gi oversikt over de fire kommunene som er del i Nasjonalparken på Varangerhalvøya. Her vil man til planlegging av turen, få informasjon om innfallsportene og informasjonspunktene for Nasjonalparken, med synliggjorte attraksjoner langs Nasjonal turistvei og forøvrige tilbud som krydrer besøkendes opplevelser av Varangerhalvøya.

Prosjektet ble til etter godt samarbeide med Várjjat Sámi Musea - Varanger Samiske Museum og Unjárga/ Nesseby kommune. Unjárga/ Nesseby kommune har stilt tomten til disposisjon.

Infotavler og detaljer på bygget gjenstår før den åpnes offisielt.

Vi håper informasjonspunktet gjør at enda flere, både tilreisende og lokale, får god informasjon om Nasjonalparken og tar turen til Várjjat Sámi Musea - Varanger Samiske Museum, museumsområdet og naturreservatet nede ved sjøen, med sine to fugleskjul.

Her kan du se skissen for prosjektet.

(Publisert:19.07.2017 Sist endret:03.04.2019)