Meny
Lukk

Forvaltningsrettet fagtur i Stabbursdalen

Nasjonalparkstyret orienterer om at det er planlagt en forvaltningstur for Stabbursdalen nasjonalparkstyre i Stabbursdalen nasjonalpark og landskapsvernområde fra 29.-30. august 2024.

Faglig forvaltningsstur for nasjonalparkstyret

Litt generelt om forvaltningsturen:

Fagturen er planlagt gjennomført med helikopter første dag og til fots andre dag.

Om været tilsier at man ikke kan fly den 29. august, vil helikopterturen utsettes til den 30. august. Estimert flytid er beregnet til i underkant av 2 timer totalt, men befaringen vil fordele seg over 4-5 timer totalt. Vurderinger på lavtflygingen (hvor lavt man flyr) og hvor (lokalitet) man flyr til enhver tid vil bli tatt underveis. Det vil bli tatt hensyn underveis. Om det er fugler, dyr eller reinsdyr i enkelte områder, vil forvaltninga fly omveier for ikke å forstyrre og stresse fugleliv, dyreliv og reinsdyr unødig.

Fagturen inkluderer vurdering av skjøtselsoppgaver, tilrettelegginger og tilsyn av bygg som styret forvalter, samt andre forvaltningsoppgaver. Dette er viktig da styret bør bli kjent med og øke kunnskapen om verneområdet, for å kunne forvalte verneområdet best mulig. Styret skal sitte igjen med en oversikt og et bedre helhetsbilde over arealet de er satt til å forvalte.

Denne typen fagturer gjøres i verneområder hvor man har et nasjonalparkstyre. Slike forvaltningsturer er planlagt gjennomført i Stabbursdalen én gang per styreperiode. Dette blir altså ikke en årlig fagtur, men er planlagt gjennomført hvert fjerde år.